Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Prostovoljstvo

Prostovoljec je tisti, ki se odloči oziroma prijavi za prostovoljsko delo v dobro svoje osebne rasti in v korist skupnosti. A delo prostovoljca je veliko več kot zgolj delo. Prostovoljec je tisti, ki za trenutek pozabi na osebne koristi in ponudi roko tistemu, ki jo potrebuje. Vsako prostovoljsko delo je plemenito in plemeniti skupnost, predvsem pa utira pot k solidarni in človeku prijazni družbi.

Mestna knjižnica Kranj je od leta 2013 vpisana v register Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.
Prostovoljenje v knjižnici poteka na različnih področjih. Če bi se nam radi pridružili kot prostovoljec pokličite ali nam pišite.

Kontakt:
Damjana Pečjak, tel.: 04 251 68 10 ali 04 201 35 68, e-pošta: damjana.pecjak@mkk.si
Damjana Mustar, tel.: 04 201 35 61, e-pošta: damjana.mustar@mkk.si

 

Vse o prostovoljstvu najdete na spletni strani http://www.prostovoljstvo.org/

Prostovoljske akcije:

USPOSABLJANJE PROSTOVOLJCEV ZA VODITELJE BRALNIH SREČANJ ZA STAREJŠE

oktober 2012 – junij 2013

V sodelovanju z Inštitutom Antona Trstenjaka smo izvedli strokovno 60 urno usposabljanje prostovoljcev za voditelje bralnih srečanj za starejše. 15 usposobljenih prostovoljcev sedaj vodi 8 bralnih srečanj za starejše v Kranju, Stražišču, Cerkljah na Gorenjskem, Šenčurju, Preddvoru, na Jezerskem in Golniku.

 

 


DAN ZA SPREMEMBE 

5. in 6. april 2013

Dan za spremembe

 

Koordinatorici : Janja Rakovec (Šolski center Kranj, Višja strokovna šola) in Damjana Mustar (MKK)

Akcija je zelo dobro uspela. Z denarjem, ki smo ga zbrali za šolski sklad OŠ Stražišče, bomo omogočili socialno šibkim učencem, da se bodo lahko pridružili svojim vrstnikom v šoli v naravi.