Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Spletni vpis za nove člane

Polnoletni bralci, ki še niste vpisani v Mestno knjižnico Kranj in njene krajevne knjižnice, se sedaj lahko včlanite preko spletnega vpisa, ki je namenjen dvema kategorijama novih članov.

Posebej primeren je za bralce, ki ne živite v Kranju ali v Sloveniji, saj omogoča uporabo e-knjig in e-virov z oddaljenim dostopom (Tax-Fin-Lex, Press Reader in EBSCOhost). Mestna knjižnica Kranj trenutno ponuja svojim članom več kot 1.200 e-knjig na portalu Biblos in dostop do več kot 7.500 svetovnih časnikov (tudi do Dnevnika, Nedeljskega Dnevnika in Večera) v e-zbirki Press Reader.

  • Prva kategorija ste bralci, starejši od 18 let,  ki si želite izposojati elektronske knjige na portalu Biblos in uporabljati e-vire, namenjene samo članom. Vaša spletna kategorija za vpis je OSTALI. Nudimo vam nižjo članarino, izposojo e-knjig na portalu Biblos in uporabo e-virov. Poravnana nižja članarina blokira dostop do vseh ostalih storitev. Na vašo željo lahko polno članstvo pridobite naknadno, ko se oglasite v kateri koli enoti Mestne knjižnice Kranj, podpišete pristopno izjavo in doplačate članarino.
  • Druga kategorija ste vsi zaposleni bralci, ki se želite v Mestno knjižnico Kranj vpisati brez čakanja v vrsti. Za vas smo pripravili spletno kategorijo ZAPOSLENI, ki nudi možnost spletnega plačila polne članarine. Enako kot kategorija OSTALI, boste imeli takojšen dostop do e-knjig na portalu Biblos in e-virov, ki jih članom nudi knjižnica. Po podpisu pristopne izjave v kateri koli enoti Mestne knjižnice Kranj boste pridobili še dostop do ostalih storitev, ki so na voljo našim članom.

Nove člane vabimo k vpisu preko spletnega vmesnika COBISS+

Navodilo za spletni vpis v knjižnico najdete tukaj.

Navodilo za plačilo članarine (in drugih denarnih terjatev) najdete tukaj.

Morebitne težave pri spletnem vpisu sporočite na izposoja@mkk.si.

Vabljeni k spletnemu vpisu v Mestno knjižnico Kranj!