Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Najem prostorov

Dvorana 

V skladu z Zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (UL RS št. 86/10) Mestna knjižnica Kranj objavlja namero o oddaji v najem dvorane v času odprtosti knjižnice.

Dvorana Mestne knjižnice Kranj je opremljena s 150 sedeži in temu primerno tudi ozvočena. Na voljo sta dva prenosna ročna mikrofona, dva naglavna ali dva mikrofona, ki se lahko pripneta na obleko. Dvorano je možno pripraviti tudi za konferenco s štirimi manjšimi mizami z namiznimi mikrofoni in govorniškim odrom, opremljenim z mikrofonom.

Dvorana ima platno in projektor za predvajanje. Možna je tudi uporaba prenosnega računalnika na katerega se naloži vsebine predstavitve. Knjižnica ima brezžično internetno omrežje.

Poleg dvorane so tri prevajalske kabine z možnostjo simultanega prevajanja dveh jezikov hkrati in sto brezžičnih sprejemnikov s slušalkami za poslušanje tovrstnega predavanja ali izobraževanja.

Cena dvorane in prevajalskih kabin se obračunava po veljavnem ceniku.

Neprofitne organizacije, ki imajo sedež v Mestni občini Kranj, lahko brezplačno, enkrat letno v času odprtosti, do tri ure uporabljajo dvorano knjižnice v osrednji enoti na Gregorčičevi ulici 1, Kranj za prireditve, ki imajo kulturni, izobraževalni, informativni, razvedrilni ali drug značaj, ki je v skladu z dejavnostjo in poslanstvom knjižnice. Neprofitne organizacije ne plačajo najema dvorane, morajo pa pokriti stroške obratovanja.

Zaradi velikega povpraševanja se je potrebno za datum uporabe dvorane dogovoriti vnaprej oziroma se prilagoditi programu prireditev v organizaciji Mestne knjižnice Kranj.

 


Računalniška učilnica – I. nadstropje 

Namenjena je dejavnostim za otroke.

  • 11 računalniških mest (10+1)
  • možnost projekcije na večjem ekranu v učilnici
  • tiskalnik ob vsakem računalniku
  • možen najem prostora po veljavnem ceniku
  • za datum najema se je potrebno dogovoriti vnaprej

Računalniška učilnica – II. nadstropje

Namenjena je dejavnostim za odrasle.

  • 16 računalniških mest (15+1)
  • projektor  in platno
  • tiskalnik ob vsakem računalniku
  • možen najem prostora po veljavnem ceniku