Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

POLITIKA IN VOJNE VEDE stranke in gibanja

Žrtvovanje
življenje v fašistični milici

Alessandro Orsini

September 2018

Založnik o knjigi

Krvavi nosovi, igranje z noži, gostilniške zdrahe, umori, pokoli in tudi obredni samomori, kakršnega je naredil Dominique Venner, intelektualec in fašistični simpatizer, ki si je 21. maja 2013 pred oltarjem Notredamske katedrale v Parizu, v protest proti prihodom emigrantov v Evropo, vtaknil pištolo v usta in se ustrelil. O takšnih stvareh govori ta knjiga.

Alessandro Orsini je eden od vodilnih italijanskih poznavalcev političnega ekstremizma. V raziskovanju idej in prepričanj evropskega političnega obrobja se je doslej osredotočal predvsem na skrajno leve skupine, tokrat pa v knjigi Žrtvovanje obrača pogled k hitro rastočemu fašističnemu gibanju. Kot opazovalec se je pridružil eni od številnih italijanskih fašističnih organizacij, ki jo je poimenoval Žrtvovanje (tudi sicer so skoraj vsa imena mest in oseb v knjigi izmišljena), in se včlanil v njihovi celici v dveh sosednjih mestih z zelo drugačno lokalno politično kulturo. Avtor v tem pretresljivem delu ‘od znotraj’, kot neposredni opazovalec in začasni ‘član’, poskuša čim bolj avtentično opisati notranja hierarhična razmerja med fašisti, njihovo ideologijo, vrednote in družbeno vizijo, ter njihov odnos do zunanjega sveta, do ‘usrane buržoazne družbe’, ki nima več nobenih vrednot in idealov.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 296042752
Avtor: Alessandro Orsini
Cobiss naslov: Žrtvovanje : življenje v fašistični milici / Alessandro Orsini ; [prevod Andrej Poznič]
Postavitev: POLITIKA IN VOJNE VEDE stranke in gibanja
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Mengeš : Ciceron, 2018 ([Ljubljana] : Primitus)
Fizični: 297 str. ; 20 cm