Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZDRAVJE zasvojenost

Zgodbe upanja
Primeri celostnega zdravljenja odvisnosti

Vida Furman Bajc ...

Januar 2015

Založnik o knjigi

Deset odstotkov prebivalcev Slovenije prekomerno uživa alkohol – večina od njih je verjetno zasvojena. Če upoštevamo še njihove družinske člane in prijatelje, se s to težavo tako ali drugače ukvarja več kot pol države. Čeprav je odvisnost družbeno zaznamovana, gre za bolezen, ki jo je mogoče zelo uspešno zdraviti. Knjiga bo vse, ki se na tak ali drugačen način srečujejo s to najpogostejšo težavo na področju duševnega zdravja, navdala z upanjem, da je rešitev mogoča. Odvisnikom bo pokazala pot iz krize, njihovim bližnjim pa bo pomagala razumeti, kaj se z zasvojenim človekom dogaja na telesni in duševni ravni ter kako lahko tudi sami pripomorejo k ozdravitvi in popolni preobrazbi. V knjigi boste lahko prebrali:

  • Najbolj pogosta vprašanja in odgovore v zvezi z odvisnostmi.
  • 29 pretresljivih in resničnih slovenskih zgodb posameznikov, ki so se spopadli s svojo odvisnostjo in jo ob pomoči terapevtov uspešno premagali.
  • Sodobna dognanja stroke, ki vseskozi išče in razvija nove metode za boj proti različnim oblikam odvisnosti. Delo je namenjeno vsem, ki se soočajo s težavami in posledicami, ki jih povzročajo različne oblike odvisnosti: Vsebine, ki jih prinašajo Zgodbe upanja, bodo koristne za paciente, njihove svojce in prijatelje, pa tudi za različne strokovnjake, ki se pri svojem delu srečujejo z žrtvami odvisnosti.

Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 276138240
Avtor: Vida Furman Bajc ...
Cobiss naslov: Zgodbe upanja : primeri celostnega zdravljenja odvisnosti / avtorice in avtor Vida Furman Bajc ... [et al.] ; uredila Maja Rus Makovec
Postavitev: ZDRAVJE zasvojenost
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : eBesede, 2014 ([Ljubljana] : Demat)
Fizični: 321 str. ; 23 cm