Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Žena plantažnika čaja

Dinah Jefferies

November 2017

Založnik o knjigi

Zgodba o krivdi, izdaji in neizgovorjenih skrivnostih, ki je živo in očarljivo postavljena v obdobje koloniziranega Cejlona.

Žena plantažnika čaja je vznemirljiva in tankočutna izpoved mlade ženske, ki je prisiljena izbirati med dolžnostjo žene in materinstvom.
Devetnajstletna Gwen se izkrca s parnika polna optimizma in hrepenenja po novem soprogu. Toda na Cejlonu jo sprejme zadržani in skrivnostni moški, prav nič podoben tistemu Laurenceu, v katerega se je zaljubila v Londonu.
Ker zamišljeni in vase zaprti plantažnik čaja preživlja večino dni zakopan v delo, se njegova vedoželjna nevesta odloči svoj novi dom raziskovati kar sama. Med tavanjem po plantaži naleti na žalostne skrivnosti iz družinske preteklosti: na porumenelo poročno čipko in otroška oblačilca v zaprašeni skrinji ter prerasli grob, ki je čisto prevelik za odraslega človeka.
Nato Gwen na Laurenceovo neizmerno veselje zanosi. Toda v porodni sobi mora mlada mati sprejeti grozljivo odločitev, za katero ne sme nihče izvedeti – še najmanj pa Laurence. Da bi Gwen obvarovala svoj zakon, zakoplje skrivnost in postane osamljena kot še nikdar. Bo Laurence lahko kdaj razumel to, kar je naredila?


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291540224
Avtor: Dinah Jefferies
Cobiss naslov: Žena plantažnika čaja / Dinah Jefferies ; [prevedla Irena Furlan]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Tržič : Učila International, 2017 (natisnjeno v EU)
Fizični: 461 str. ; 20 cm