Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

ZDRAVJE alternativno zdravljenje

Zdrave in zdravilne vode Slovenije

Primož Hieng

April 2016

Založnik o knjigi

A li kdaj, ko odpremo pipo, ko pomivamo posodo ali se tuširamo, sploh pomislimo, kako dolgo pot je opravila voda, ki prihaja v naše domove? Verjetno ne. In kje izvira? Kako pride do nas? Voda je danost, nekaj povsem samou­mevnega. Hkrati je tudi relativno poceni, zato imamo do nje vse prevečkrat mačehovski odnos.

Ljudje so v preteklosti veliko bolj cenili najrazličnejše vodne vire, izvirke, slatine in vrelce. Znali so jih zajeti, jih uporabljati in hkrati začeli ugotavljati, da so mnogi med njimi tudi zdravilni.

Moč vode je neizmerna. Nikjer ni bolj vidna in občudovanja vredna kot ob naravnih procesih. Človek jih je spremljal že od nekdaj: slapove, jezove, jame, plimovanje, valovanje, poplavlja­nje, spreminjanje rečnih strug in silno energijo, ki so jo oddaja­li. Zato jo je skušal ukrotiti in prikrojiti za lastne potrebe, vča­sih uspešno, še večkrat neuspešno.

V večini verskih tradicij je voda osnova fizičnega in duhovne­ga življenja. Simbolizira očiščenje, plodnost in ponovno rojs­tvo. Vsaka celina pozna verovanja, povezana s poplavami, ki so bile lahko uničujoče ali pa so pomenile preživetje.

Knjiga Zdrave in zdravilne vode Slovenije prinaša opise in fo­tografije stotih izvirov, studencev in vrelcev ter drugih voda po vsej državi, s katerimi si lahko pomagamo pri ohranjanju zdravja in odpravljanju naših zdravstvenih tegob. Pred vami je odličen vodnik, ki vas bo popeljal do zdravih in zdravilnih vodnih virov, ki jih doslej morda niste poznali.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 282836992
Avtor: Primož Hieng
Cobiss naslov: Zdrave in zdravilne vode Slovenije : vodnik po izvirih, studencih in vrelcih / Primož Hieng ; [fotografije Primož Hieng, Janez Medvešek, Goran Rovan]
Postavitev: ZDRAVJE alternativno zdravljenje
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Brezovica pri Ljubljani : Harlekin No. 1, 2016 (Bled : Belin grafika)
Fizični: 280 str. : fotogr. ; 22 cm