Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE splošno

Zapravljeno
Zakaj šola ne izobražuje več

Frank Furedi

December 2016

Založnik o knjigi

V družbi, ki sama zase pravi, da je družba znanje, ima šola posebno vlogo in pomen, kar se kaže tudi v njeni širitvi: v povprečju sedaj preživimo v njej skoraj četrtino življenja. Zato ni čudno, da je šola vedno bolj pod drobnogledom javnosti in da vero v pomen izobraževanja spremlja intenzivna kritika šole. Šolarji so preobremenjeni, preveč je faktografije ipd. Britanski sociolog in kulturni kritik Frank Furedi ne ponavlja običajnih ob-tožb, temveč je pozoren opazovalec dejanskih trendov, ki sodobno šolo od izobraževanja in na vednosti zgrajene avtonomije premikajo v svet terapije, vedenjskega nadzora in socialnega inženiringa. Obenem pa ponuja prepričljivo razlago za izgubo zaupanja v šolo: degradacija avtoritete odraslih v sodobni družbi.

Frank Furedi je profesor sociologije na University of Kent v Canterburyju. Je avtor številnih knjig, med njimi Culture of Fear, Invitation to Terror, Therapy Culture in Paranoid Parenting.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 286968320
Avtor: Frank Furedi
Cobiss naslov: Zapravljeno : zakaj šola ne izobražuje več / Frank Furedi ; [prevod Miha Marek]
Postavitev: VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE splošno
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Krtina, 2016 ([Medvode] : Nonparel)
Fizični: 267 str. ; 20 cm