Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Žalost Belgije

Hugo Claus

November 2016

Založnik o knjigi

Monumentalni dvodelni roman Žalost Belgije se je v literarno zgodovino zapisal kot sijajen Bildungsroman in obenem zgodovinski dokument, družbena panorama Belgije v prvi polovici 20. stoletja.
V prvem delu romana spremljamo odraščajočega Luisa Seynaeceja, avtorjev alter ego, med šolanjem v nunskem penzionatu ter tragikomične portrete njegovih staršev, stricev, tet, babic in dedov, ki izrisujejo zgovorno sliko zapletene belgijske družbe, razpete med valonsko in flamsko kulturo in stisnjene med druge narode.
Drugi del romana se posveča času druge svetovne vojne in najstništvu junaka, ki ga bolj kot politični pretresi in vojna zanimajo zanj bolj bistvene razsežnosti bivanja, ljubezen in strast.
Žalost Belgije je zabaven in pronicljiv roman, v katerem avtor zavrne sleherno ideologijo, izpostavi pa dejstvo, da so bili tudi v izjemnih časih zgodovine banalni življenjski dogodki za posameznika velikokrat pomembnejši od dogajanja v družbi.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 287081728
Avtor: Hugo Claus
Cobiss naslov: Žalost Belgije [Elektronski vir] / Hugo Claus ; prevod [in spremna beseda] Mateja Seliškar Kenda
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Beletrina, 2016
Fizični: 218 str. : ilustr. ; 23 cm