Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

PRAVO splošno

Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga

Nina S. Kavčnik

Junij 2015

Založnik o knjigi

Priročnik je prikaz pravilnega odpuščanja delavca, kadar gre za odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, s poudarkom na nazorno predstavljenih postopkovnih pravilih. Dodana vrednost knjige je analiza novejših stališč, ki so se izoblikovala v sodni praksi, pri tem pa avtorica še posebno pozornost namenja težavam in napakam, s katerimi se srečujejo delodajalci pri odpovedi. Sistematično so predstavljene aktivnosti delodajalca, ki morajo biti izvedeni v fazi postopka odpuščanja, da bodo ob morebitnem sporu vzdržale sodno presojo.
V priročniku so predstavljene tudi pravico in dolžnosti delavcev, ki se znajdejo v postopku odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga. Pri tem namreč le dosledno upoštevanje razlogov in postopka odpovedi zagotavlja vse pogoje za zakonitost odpovedi, saj je ravno nedoslednost pri izvedbi postopka odpovedi najpogostejši razlogi za njeno nezakonitost.
Za pomoč in ponazoritev so v knjigi dodani tudi vsi najpomembnejši primeri oziroma vzorci odpovedi, obvestil, dogovorov, sporazumov ipd. po ZDR-1.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 279543040
Avtor: Nina S. Kavčnik
Cobiss naslov: Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga / Nina Scortegagna Kavčnik
Postavitev: PRAVO splošno
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Uradni list Republike Slovenije, 2015 ([Ljubljana] : Cicero)
Fizični: 143 str. : tabele ; 20 cm