Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

ŠPORT IN ŠAH alpinizem planinarjenje

Zahodne Julijske Alpe
izbirni vodnik

Andrej Mašera

Junij 2015

Založnik o knjigi

Andrej Mašera sodi med najboljše poznavalce teh gora, njegov vodnik iz leta 1998 pa je doživel več ponatisov in izdajo v italijanskem jeziku.

Kaj je novega? Avtor je ažuriral spremembe zadnjih let ter dodal 10 novih ciljev in tako skupno število tur povečal na 60 “naj” tur, ki jih te gore lahko ponudijo obiskovalcu. Knjiga izhaja v večjem formatu in oblikovno prenovljena, še več prostora pa je namenjenega fotografiji, ki si ga eden najlepših delov Julijskih Alp nedvomno tudi zasluži.

Andrej Mašera je s svojim enciklopedičnim znanjem in poznavanjem zgodovine gora prepričal tudi italijansko publiko, saj je knjiga postala referenčni vodnik ljubiteljev gora na obeh straneh meje. V Zahodnih Julijskih Alpah sobivajo Furlani, Italijani, Slovenci in Avstrijci, tukaj so se odvijale velike vojaške zgodbe 1. svetovne vojne in rivalstva za gorniško-alpinistična prvenstva teh narodov. Pričujoči vodnik je prav zaradi poglobljenega znanja avtorja precej več kot le suhoparno opisovanje poteka poti. Je kompletno delo, ki bralcu ponudi tudi širši in globji pogled na te, kot je zapisal Tine Mihelič, “razkošno lepe gore”.

Razpon težavnosti sega od prijetnih nedeljskih izletov do zelo zahtevnih ferat in napornih veznih poti.
Opisanih je tudi nekaj lažjih plezalnih vzponov, ki jih neplezalec lahko opravi le v spremstvu alpinista ali gorskega vodnika.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 279096832
Avtor: Andrej Mašera
Cobiss naslov: Zahodne Julijske Alpe : izbirni vodnik / Andrej Mašera ; [spremna beseda Tine Mihelič ; skice Danilo Cedilnik-Den, risbe koč Danilo Cedilnik-Den, Anton Rojc ; pregledni zemljevid Lojze Miklavčič]
Postavitev: ŠPORT IN ŠAH alpinizem planinarjenje
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Sidarta, 2015 ([Bled] : Belin grafika)
Fizični: 240 str. : ilustr. ; 25 cm