Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani

Zadnja prerokba

James Rollins

Junij 2015

Založnik o knjigi

Kaj če bi lahko z bioinženiringom ustvarili naslednjega velikega svetovnega preroka: naslednjega Budo, Mohameda ali Jezusa? Bi prišlo do drugega vstajenja ali bi to sprožilo verižno reakcijo s katastrofalnimi posledicami?
V mestu Washington na rokah poveljnika Graya Piercea pod streli ostrostrelca umre brezdomec. Smrt razkrije še večjo uganko. V dlani mrtveca leži krvav kovanec, antični predmet iz časa grškega oraklja v Delfih. Ukradeni predmet iščejo tudi kruti zasledovalci, Gray Pierce pa odkrije, da je kovanec ključ za razkritje zarote, ki sega v čas hladne vojne in bi lahko ogrozila osnovne temelje človeštva. Moška, ki delujeta na različnih koncih sveta, morata tekmovati s časom – od starodavnih grških templjev do bleščečih mavzolejev, od indijskih slumov do predelov Rusije, prežetih s sevanjem – in rešiti skrivnost, ki sega v čas prvega znanega oraklja v zgodovini – grškega oraklja v Delfih.
Toda vprašanje ostaja: bo preteklost dovolj, da bo rešila prihodnost?


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 279064320
Avtor: James Rollins
Cobiss naslov: Zadnja prerokba / James Rollins ; [prevod Mateja Malnar Štembal]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Izola : Meander, 2015
Fizični: 436 str. : ilustr. ; 22 cm