Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

ZGODOVINA biografije Slovenci

Za naš dragi dom in rod

Ivan Oman

Julij 2016

Založnik o knjigi

Knjiga, ki jo jemljete v roke, je nastala iz ljubezni do slovenstva, domovine in najžlahtnejših vrednot, ki so bile donedavna del slovenske biti in za katere verjamemo, da so še prisotne v slovenskem človeku. Vrednot, ki jih pooseblja Ivan Oman, ena osrednjih osebnosti slovenske pomladi. Človek, v poklon kateremu je knjiga nastala.

V pogovoru z Ivanom Omanom v knjižni obliki je opisana življenjska pot te markantne osebnosti in enega ključnih tvorcev slovenske pomladi.
S spoznavanjem njegovega življenja spoznavamo tudi njegov pogled na slovensko zgodovino, ki jo je živel in doživel – od predvojne Kraljevine Jugoslavije, druge svetovne vojne, povojnega dogajanja in življenja v komunistični Jugoslaviji, slovenske pomladi in osamosvojitve, pa vse do prvega četrt stoletja razvoja, dosežkov in stranpoti slovenske države.
Najbolj natančno je zajet čas slovenske pomladi, ko je Ivan Oman postal znan vsej slovenski javnosti in ko je pustil svoj najgloblji pečat. Knjiga prinaša tudi odgovore na nekatera vprašanja, ki do sedaj niso bila podrobneje pojasnjena.
Posebnost te knjige je, da nas Ivan Oman, bolj kot kadarkoli prej, spusti v svoj notranji svet. Spoznamo njegov pogled na temelje slovenske biti od najzgodnejše zgodovine do danes, kaj ga je gnalo skozi življenje, v kaj je verjel in verjame.

Intervjuvala: Erika Jazbar, Dejan Valentinčič


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 284671232
Avtor: Ivan Oman
Cobiss naslov: Za naš dragi dom in rod : [pogovor z borcem za slovensko samobitnost, državnost in demokracijo] / [intervjuvala] Erika Jazbar, Dejan Valentinčič ; [intervjuvanec] Ivan Oman ; [spremne besede Stane Granda ... [et al.] ; fotografije arhiv Družine, fotografije v dodatku osebni arhiv družine Oman]
Postavitev: ZGODOVINA biografije Slovenci
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Družina, 2016 (tiskano v Sloveniji)
Fizični: 229 str. : ilustr. ; 24 cm