Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ŠPORT IN ŠAH alpinizem planinarjenje

Z otroki v gore

Urška in Andrej Stritar

Založnik o knjigi

Vodnik je namenjen vsem, ki bi radi lepoto gora in narave delili z otroki ali pa se tudi brez njih podali na lažji izlet. Opisanih je 77 izletov po vsej Sloveniji, izbor ciljev pa ponuja vrsto izletniških možnosti tudi v hladnejših zimskih mesecih.

Avtorja knjige sta že od rane mladosti navdušena gornika, svojo ljubezen do gora pa sta prenesla tudi na svoja otroka. Knjiga tako temelji na gorniških izkušnjah celotne družine.

Vsak izlet je opremljen z reliefnim zemljevidom ali skico poteka poti, kar uporabniku olajša orientacijo. Pri vsakem izletu so navedene tudi naravne ali kulturne zanimivosti, ki jih lahko obiščemo v povezavi z izbranim izletom.

Kratke zgodbe, zanimivosti in legende so povezane z opisanimi izleti, namenjene pa so tako staršem kot otrokom: prvim predvsem kot navdih, otrokom pa kot dodatna popestritev na poti.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 75976704
Avtor: Urška in Andrej Stritar
Cobiss naslov: Z otroki v gore : družinski izleti / Urška in Andrej Stritar ; [ilustracija Tomaž Lavrič ; zemljevidi Tadej Maligoj, senčen zemljevid Matjaž Ivačič ; risbe gora Jurij Kolenc, risbe navezovanja Danilo Cedilnik-Den ; izbor ljudskih pripovedk in pesmi Urška in Andrej Stritar ... et al.]
Postavitev: ŠPORT IN ŠAH alpinizem planinarjenje
Jezik: slovenski
Leto: 1998
Založništvo: Ljubljana : Sidarta, 1998 ([Ljubljana] : Hren)
Fizični: 200 str. : barvne ilustr. ; 25 cm