Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

EKONOMIJA IN POSLOVANJE delo zaposlovanje

Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu

Nina Scortegagna Kavčni

Februar 2016

Založnik o knjigi

V priročniku najdete vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu. Avtorica v njem, izhajajoč iz Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1), opiše številne praktične primere in poišče konkretne odgovore na vprašanja.

Kako se določi minimalno trajanje letnega dopusta za delavca, kateri so kriteriji za dodatne dni dopusta, do kdaj mora delodajalec obvestiti delavca o odmeri letnega dopusta, če se ta pri njem zaposli po 31. marcu, koliko dni dopusta mi pripada, če mi delodajalec ne izda obvestila o odmeri? Vprašanja, ki enako zanimajo delavce in zaposlovalce …

Pri dopustu se včasih še bolj zapleta, nejasnosti so tudi pri regresu: ima delavec zoper obvestilo o odmeri letnega dopusta kakšno pravno sredstvo, lahko delodajalec regres izplača v bonih, do kdaj mora delodajalec izplačati regres, če se delavec pri njem zaposli po 1. juliju, je možna izvršba delavčevega upnika na regres …?

Ob zadregah v praksi so številni zgledi in natančna praktična pojasnila zakonskih določb zelo dobrodošli za delodajalce in delavce, priročnik pa je namenjen tudi vsem drugim, ki se srečujejo z delovnopravnim področjem.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 283050240
Avtor: Nina Scortegagna Kavčni
Cobiss naslov: Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu / Nina Scortegagna Kavčnik
Postavitev: EKONOMIJA IN POSLOVANJE delo zaposlovanje
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Uradni list Republike Slovenije, 2016 ([Ljubljana] : Demat)
Fizični: 143 str. ; 20 cm