Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

KMETIJSTVO vrtnarstvo

Vrtičkanje z Metko in Tino

Metka T. Gomboc in Tina Ternjak

Marec 2017

Založnik o knjigi

Mati in hči, avtorici popularne TV serije o vrtnarjenju sta v knjigi (po obširnem splošnem uvodu) podrobno opisali 12 zelenjadnic, po katerih je bilo med gledalci oddaje Vrtičkanje in obiskovalci njunih delavnic največ zanimanja. Gre za rastline, ki so zelo primerne za gojitev na domačem vrtu in so jima še posebej ljube. Nekatere so tradicionalne, npr. česen in fižol, druge bolj eksotične, npr. ingver in inka kumara, tretje za naše vrtove zelo nenavadne (npr. kopriva, čemaž). In ker gre vrtnarjenje z roko v roki s kuhanjem in hrambo pridelka, sta Metka in Tina k vsakemu poglavju dodali nekaj preprostih receptov ali idej.

Metka In Tina se pri vrtnarjenju zatekata k tradiciji naših babic, upoštevata pa tudi moderna spoznanja, nekatera biodinamična ter permakulturna načela, ter, če je le mogoče, tudi setveni koledar. Pravil se ne držita dosledno, ampak vrtnarita po občutku ter vedno opazujeta, kaj na njunem vrtu deluje in kaj ne.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289052416
Avtor: Metka T. Gomboc in Tina Ternjak
Cobiss naslov: Vrtičkanje z Metko in Tino / [Metka T. Gomboc in Tina Ternjak ; fotografije Andrej Holcman ... et al.]
Postavitev: KMETIJSTVO vrtnarstvo
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : eBesede ; Maribor : Hiša idej, 2017 ([Celje] : Grafika Gracer)
Fizični: 292 str. : ilustr. ; 24 cm