Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST okultizem duhovnost

Vrnitev v življenje

Jim B. Tucker

Januar 2016

Založnik o knjigi

Dr. Jim Tucker že dobro desetletje proučuje nenavadne primere otrok, ki pravijo, da se spominjajo prejšnjih življenj. Knjiga Vrnitev v življenje je prvoosebna pripoved o njegovih izkušnjah s številnimi neobičajnimi otroki in se osredotoča predvsem na ameriške primere, pri čemer predstavi zgodbo vsake od družin in opiše Tuckerjevo raziskovanje.
Njegov cilj je ugotoviti, kaj se je zgodilo – kaj je otrok izjavil, kakšen je bil odziv staršev, ali se otrokove izjave ujemajo z življenjem določenega pokojnika in ali bi bilo mogoče do tovrstnih informacij priti na običajen način. Tucker je odkril primere, ki podajajo prepričljive dokaze o tem, da nekateri otroci resnično premorejo spomine na prejšnja življenja.
Bralci bodo spoznali dečka, ki opisuje prejšnje življenje na majhnem otoku. Ko ga Tucker odpelje na otok, tam odkrije podrobnosti, ki se srhljivo ujemajo z dečkovimi izjavami. Neki drugi deček pokaže na fotografijo iz 30. let 20. stoletja in izjavi, da je bil včasih eden od moških na njej. Po napornem delu identifikacije tega moškega se izkaže, da se številni dečkovi spomini ujemajo s podrobnostmi iz njegovega življenja. Tretji deček pa kmalu po svojem drugem rojstnem dnevu začne pripovedovati o spominih, da je bil med drugo svetovno vojno pilot, ki jim ga uspe identificirati.

Knjiga Vrnitev v življenje, ki daje misliti in ki očara, bralcem ponuja nov vpogled v vprašanje življenja po smrti.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 84250881
Avtor: Jim B. Tucker
Cobiss naslov: Vrnitev v življenje : neobičajni primeri otrok, ki se spominjajo prejšnjih življenj / Jim B. Tucker ; prevod Boštjan Kmetec
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST okultizem duhovnost
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Maribor : Hiša knjig, Založba KMŠ, 2015
Fizični: 275 str. ; 22 cm