Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

Vrnitev
o iskanju očeta v izgubljeni deželi

Hišam Matar

Februar 2018

Založnik o knjigi

Hišam Matar je imel devetnajst let, ko so ugrabili njegovega očeta in ga odvedli v zapor v Libiji. Nikoli več ga ni videl. Dvaindvajset let pozneje se je po padcu Gadafijevega režima lahko vrnil v domovino. V tej knjigi spominov nas avtor popelje na razsvetljujoče potovanje, tako fizično kot psihološko; na iskanje očeta in vnovičnega odkrivanja svoje domovine.

Vrnitev, univerzalna in obenem globoko osebna pripoved, je dobitnica Pulitzerjeve nagrade 2017.

Hišam Matar (1970) se je libijskim staršem rodil v New Yorku, otroštvo je preživel v Tripolisu in Kairu, pozneje pa je večinoma živel v Londonu. Njegov prvenec, V deželi mož, je prejel vrsto mednarodnih nagrad, med njimi nagrado kraljeve literarne družbe Ondaatje, Commonwealthovo nagrado za prvo knjigo, nagradi Premio Flaiano in Premio Gregor von Rezzori. Matarjev drugi roman, Anatomija izginotja, je izšel leta 2011 in je bil deležen številnih dobrih kritik.
Njegova dela so prevedena v devetindvajset jezikov. Mednarodna uspešnica je postala tudi Vrnitev, univerzalna in obenem globoko osebna pripoved o treh generacijah libijske družine, revija The Bookseller jo je razglasila za knjigo leta 2016. Leta 2017 pa je dobila Pulitzerjevo nagrado.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291203072
Avtor: Hišam Matar
Cobiss naslov: Vrnitev : o iskanju očeta v izgubljeni deželi / Hišam Matar ; prevod Neža Božič ; [spremna beseda Branko Soban]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2017 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 301 str. : zvd. ; 21 cm