Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani

Volk

Ethan Cross

Julij 2014

Založnik o knjigi

Umirjeno življenje v teksaškem mestecu Asherton se spremeni v srhljivo nočno moro, ko se v bližini ustavi najokrutnejši morilec vseh časov, Francis Ackerman mlajši. Zver v njem je prebudil oče, psiholog, ki je želel dokazati, da se morilec ne rodi, pač pa ga je mogoče ustvariti. Lastnega otroka je podvrgel okrutnemu eksperimentu, rezultat pa je strašljiv: morilec ne izbira žrtev in sredstev. Moški, ženske, otroci, ostareli, vsi so s pronicljivim klavcem, ki rad zastavlja napol filozofska vprašanja o smislu in bistvu življenja, prisiljeni sodelovati v kruti igri, kjer gre za življenje in smrt. Najhuje pa je, da je pretkani psihopat neulovljiv: če pozna na stotine načinov mučenja in ubijanja, zagotovo pozna prav toliko poti za pobeg.
Napetost se stopnjuje, ko v mesto pride neznanec Marcus in nepričakovano naleti na Ackermana. Obenem se zaplete tudi z lokalnim šerifom, za katerega se izkaže, da je povezan s sumljivimi posli, ki segajo v sam vrh državnega aparata. Nenadoma sta v mestu vsaj dva volka … Ali pa nič ni tako, kot je videti? Imajo prebivalci vsaj pastirja, ki bi jih lahko obvaroval pred krutim koncem?


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274292480
Avtor: Ethan Cross
Cobiss naslov: Volk / Ethan Cross ; [prevedla Andrea Potočnik]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Tržič : Učila International, 2014
Fizični: 375 str. ; 20 cm