Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani

Vojna rož. Znanilka nevihte

Conn Iggulden

December 2018

Založnik o knjigi

Piše se leto 1437: Po dolgih letih regentstva postane mladi in pobožni Henrik polnoleten in zasede angleški prestol. Zaradi slabega zdravja in krhkega uma je Henrik VI. nepriljubljen kralj in prav nič podoben svojemu bojevitemu očetu. Kraljestvo vodi s pomočjo najtesnejših zaveznikov: Derryja Brewerja in Williama de la Pola.
Mnogi so prepričani, da bi moral Anglijo voditi neustrašen in bojaželjni kralj. Ker je angleško ozemlje v Franciji ogroženo, doma pa se šušlja o uporu, se krepi strah, da bo miroljubni Henrik deželo pahnil v pogubo. Ko pa se Henrik na podlagi skrivnega dogovora poroči z mlado francosko plemkinjo Margareto Anžujsko, ta strah postane vse preveč resničen.
Nad Anglijo se zgrinjajo nevihtni oblaki, kralj Henrik in njegovi podporniki pa so oblegani tako v tujini kot doma. Kdo – ali kaj – lahko reši kraljestvo, preden bo prepozno?


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 296937472
Avtor: Conn Iggulden
Cobiss naslov: Vojna rož. Znanilka nevihte / Conn Iggulden ; [prevedel Jernej Zoran]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Tržič : Učila International, 2018 (natisnjeno v EU)
Fizični: 455 str. : ilustr., zvd. ; 20 cm