Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Vojna in vojna

László Krasznahorkai

Oktober 2015

Založnik o knjigi

László Krasznahorkai (1954) je vizionarski madžarski pisatelj izjemne intenzivnosti in jezikovnega razpona, ki v tkanje svojih zgodb neusmiljeno zajema niti našega sveta.
Susan Sontag ga je poimenovala »sodobni mojster apokalipse, ki ga je mogoče postaviti ob bok Gogolju ali Melvillu«. Avtor je prejel številne nagrade. V zadnjih nekaj letih je bil trikrat nominiran za Nobelovo nagrado za književnost. Je tudi prejemnik mednarodne literarne nagrade Vilenica za leto 2014.

Bravurozna knjiga Vojna in vojna (1999) nas zapelje v življenjski labirint arhivarja dr. Györgya Korima, ki na štirideseti rojstni dan pride do usodnega spoznanja, da ne razume niti sebe niti sveta. Resničnost zanj v hipu postane silno težka, še posebej, ko v arhivu naleti na skrivnosten rokopis. V iskanju smisla življenja in v želji po razvozlavanju besedila se skupaj z njim podamo v vse globlje p(l)asti romana …

Je v zatonu človeške družbe moč najti lepoto, resnico, mir?; obstaja izhod ali je povsod vojna in vojna?, so dobri pustili zmagati slabim?, je človek čudež brez primere ali poraz brez primere? … Je to branje, ki se bralcu vreže v zavest? Nedvomno.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 280647168
Avtor: László Krasznahorkai
Cobiss naslov: Vojna in vojna / László Krasznahorkai ; prevedla Marjanca Mihelič
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2015 ([Ljubljana] : Formatisk)
Fizični: 390 str. : avtorj. sl. ; 21 cm