Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZGODOVINA 1. svetovna vojna Slovenc

Vojaški dnevnik

Ivo Bric

Februar 2019

Založnik o knjigi

Dnevniški zapisi Iva Brica, narodnjaka in kulturnega delavca iz Dornberka, prinašajo opise z bojev in vojaškega življenja na fronti in v zaledju v avstro-ogrski vojski. Med prvo svetovno vojno se je kot avstro-ogrski vojak udeležil krvavih bojev proti Rusom v Galiciji, leta 1917 je bil na italijanski fronti, leta 1918 pa je bil soudeležen pri avstro-ogrski okupaciji Ukrajine. Njegov opis bojev, vojaškega življenja na fronti in v zaledju ter krajev ob poti nam pomagajo zapolniti vrzel tovrstnih opisov avstro-ogrskih vojakov iz Primorske med prvo svetovno vojno. Med drugo svetovno vojno je Ivo Bric opravljal tajniške posle pri Pokrajinskem odboru SLS za Primorsko. Odklanjal je OF. Junija 1943 je postal ena prvih žrtev komunistične revolucije na Primorskem.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 10428140
Avtor: Ivo Bric
Cobiss naslov: Vojaški dnevnik : 1915-1919 : ob 75. obletnici smrti / Ivo Bric ; zbrala, uredila in spremno študijo napisala Peter Černic in Renato Podbersič ml.
Postavitev: ZGODOVINA 1. svetovna vojna Slovenc
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Gorica : Goriška Mohorjeva družba, 2018 (Gorica : Grafica Goriziana)
Fizični: 197 str. : ilustr. ; 21 cm