Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

ZGODOVINA biografije Slovenci

Viharnik vrh gora
moji spomini na Slavka Avsenika

Ivan Sivec

Februar 2016

Založnik o knjigi

Kar boste prebrali v tej knjigi, niso samo moji spomini. To so tudi tvoji, najini, naši spomini. Spomini na tista leta, ko se je iz radijskih sprejemnikov prvič oglasila neminljiva glasba bratov Avsenik, na izredno priljubljeno radijsko oddajo Četrtkov večer domačih pesmi in napevov, na prve navdušene veselice z Avseniki, na veličastne koncerte v največjih dvoranah, nasploh na čas, kateremu so Avseniki dali mejnik z letnico 1953. V novo obliko pa spomini prehajajo s Slavkovim odhodom leta 2015.

In zakaj so morali nastati ti zapiski? V primerjavi z mnogimi drugimi ljudmi sem imel to srečo, da sem z Avseniki veliko sodeloval, da sem o njih napisal največ člankov in da sem o tem velikem glasbenem fenomenu pripravil magistrsko nalogo. Predvsem pa zato, ker sem imel lahko zrl v njihovo umetniško delavnico in spoznal tudi večji del zakulisja nastajanja novih skladb.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 281108992
Avtor: Ivan Sivec
Cobiss naslov: Viharnik vrh gora : moji spomini na Slavka Avsenika / Ivan Sivec ; [fotografije Ivan Sivec ... et al.]
Postavitev: ZGODOVINA biografije Slovenci
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Mengeš : ICO, 2015 ([Ljubljana] : Formatisk)
Fizični: 224 str. : fotogr. ; 25 cm