Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani

Veter in odmev

Štefan Kardoš

Februar 2016

Odlomek iz knjige:

Ravnatelj Karel Selan je medtem sedel za obloženo mizo v posebni sobi lovske koče ob Belem jezeru z župani in ravnatelji sosednjih čezmejnih in domačih občin in šol. Samo hahljal se je še, kajti zdaj je bil že prepričan, da mu do živega ne bodo prišli niti tisti iz prestolnice niti oni iz Bruslja.

Pripravljen je bil tudi učiteljski zbor, garali so noč in dan, da so se pripravili na prihod novodobnih Turkov, uradniških zajedavcev, a so na svoje garanje tudi že pozabili; dobili so nedeljsko kosilo in tudi alkohol je že naredil svoje. Psihologija učiteljstva je enostavna kot selanska polenta: ko jih prosiš, da kaj storijo mimo predpisanih obveznosti, povesijo nosove in se sklicujejo na kolektivno pogodbo o delu in sindikalne pravice, iz predalov vlačijo stare zamere in se obnašajo kot petletni otroci: ko pa dojamejo, da ravnatelj dela razporede, urnike, da ocenjuje in nagrajuje uspešnost, pa tudi zaposluje sinove, hčere in vnuke, da pogleda skozi prste pri napakah in spodrsljajih ali pa tudi ne, so pripravljeni pojesti lasten drek.

 

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 84829697
Avtor: Štefan Kardoš
Cobiss naslov: Veter in odmev / Štefan Kardoš
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Murska Sobota : Franc-Franc, 2015 (Radovljica : Tiskarna in knjigoveznica)
Fizični: 191 str. : ilustr. ; 22 cm + 1 CD