Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

PREHRANA priprava hrane

Velika knjiga peke na žaru

Jamie Purviance

Maj 2015

Založnik o knjigi

Knjiga o žaru, ki jo potrebuje vsak mojster žara. Zajetna knjiga je prava enciklopedija veščin, tehnik in receptov: strokovno utemeljena, preverjena in natančno zapisana. Odpirali jo bomo vedno znova in zmeraj bo zadišalo po poletju.
Prinaša nam 160 receptov za plinske, električne žare in klasične žare na oglje ter 1000 nazornih korak-za-korakom prikazov osnovnih tehnik in načinov priprave.
Predstavljene so klasične jedi, kot so stejki, rebrca in burgerji, pa tudi izvirni recepti za ribe, morske sadeže, zelenjavo in sadje. Vse jedi so nadgrajene z recepti za omake, marinade in začimbne mešanice.
Pri žaru so pomembne osnove, zato so natančno razloženi tudi temelji za popolno žerjavico z ogljem ali plinski žar, pa tudi napotki za direktno in indirektno peko na žaru, osnovno znanje vročega dimljenja in informacije o pravi opremi za žar. Izčrpne tabele in prikazi časov peke za različne tipe mesa in zelenjave bodo rešili marsikatero dilemo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278875392
Avtor: Jamie Purviance
Cobiss naslov: Velika knjiga peke na žaru / avtor Jamie Purviance ; fotograf Tim Turner ; [prevod Luka Novak]
Postavitev: PREHRANA priprava hrane
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Totaliteta, 2015
Fizični: 320 str. : ilustr. ; 29 cm