Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST fantastični romani

Usoda kraljevine Tearling

Erika Johansen

Junij 2017

Založnik o knjigi

V manj kot letu dni se je Kelsea Glynn iz šibke najstnice spremenila v močno kraljico in vizionarsko voditeljico.
Ko so jo ustoličili kot kraljico Tearlinga, je temeljito preobrazila kraljestvo. Toda v prizadevanju, da bi izkoreninila korupcijo in kot poglavitni vrednoti znova uveljavila pravičnost in enakopravnost za vse, si je Kelsea nakopala veliko sovražnikov – največja od njih pa je zlobna in strašljiva Rdeča kraljica iz sosednjega kraljestva Mortmesne, ki je vojski ukazala, naj napade in porazi kraljevino Tearling.
Kelsea je želela zaščititi svoje ljudstvo pred opustošenjem invazije, zato je naredila nekaj nedoumljivega: za regenta je imenovala Buzdovana, zaupanja vrednega voditelja kraljevske straže, sama pa se je predala sovražni kraljici in ji izročila tudi magična Tearova safirja. Toda Buzdovan ne bo miroval, dokler s svojimi možmi kraljice ne bo rešil iz zapora v Mortmesnu, pa četudi bi moral njeno svobodo plačati z lastnim življenjem.
Tako se začne končni obračun med kraljevinama in razkrila se bo usoda kraljice Kelsee – in samega Tearlinga.

Z Usodo kraljevine Tearling Erika Johansen zaključi nepozabno trilogijo, polno slikovite magičnosti in razburljivih dogodivščin.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290233344
Avtor: Erika Johansen
Cobiss naslov: Usoda kraljevine Tearling / Erika Johansen ; [prevedla Neža Ropret]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST fantastični romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Tržič : Učila International, 2017 (natisnjeno v EU)
Fizični: 446 str. : zvd. ; 20 cm