Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

UMETNOST fotografi

Usedline in sledovi

Bojan Golčar

Julij 2017

Založnik o knjigi

Fotografije, ki jih skozi dramatične plasti sivine zaznamuje nekakšna postdogodkovna dejstvenost, skorajda nemarna otopelost od trkov in sledov različnih plasti preteklosti in sedanjosti, ki so se nabrali v seriji političnih, ideoloških in zgodovinskih dogodkov mesta.
Prav med usedlinami in sledmi, ki se nalagajo ena na drugo, pa se mesto tudi posmehljivo upira številnim reformam, izboljšavam, revolucijam, revitalizacijam, denacionalizacijam, privatizacijam, razprodajam, stagnacijam in reurbanizacijam.
Ti procesi so v zadnjih desetletjih skušali preoblikovati že tako od socializma in industrializacije zaznamovano mesto in z novimi oblikami trošenja spremenili vredno v nevredno, ob tem pa politično, socialno in kulturno zgodovino mesta naredili za nevidno ruševino.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 90895361
Avtor: Bojan Golčar
Cobiss naslov: Usedline in sledovi = Sediments and traces / Bojan Golčar ; spremno besedilo Bojana Kunst ; [prevod Euro-lingua.translations]
Postavitev: UMETNOST fotografi
Jezik: slovenski, angleški
Leto: 2017
Založništvo: Maribor : Študentska založba Litera, 2017 ([Maribor] : Dravski tisk)
Fizični: [212] str. : fotogr. ; 28 cm