Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

ZGODOVINA biografije drugi

Umetnik

Andrés Iniesta

Marec 2017

Založnik o knjigi

Andrés Iniesta velja za enega najboljših nogometašev svoje generacije, ki ga soigralci zaradi magije, ki jo izvaja na igrišču, pogosto imenujejo kar nogometni Harry Potter.

Potem ko je zaključil La Masio, legendarno mladinsko akademijo nogometnega kluba Barcelona, je Andrés Iniesta leta 2002, pri osemnajstih, prvič zaigral za prvo ekipo kluba. V sezoni 2004/2005 je postal stalni član prve enajsterice, kjer je obdržal svoje mesto vse do danes. V tem času je kultnemu katalonskemu klubu pomagal do neverjetnega niza lovorik – z Barço je osvojil kar osem naslovov državnega prvaka in štiri evropske naslove. Za špansko reprezentanco je doslej zbral že več kot sto nastopov in z njo dvakrat postal evropski prvak, leta 2010 pa je dosegel zmagoviti zadetek, s katerim je Španiji priboril prvi naslov svetovnega prvaka.

Knjiga Umetnik nazorno opisuje Andrésovo pot – predstavi nam Iniesto kot nadobudnega fanta, ki je skoraj spal z žogo, kot žalostnega mladostnika, ki je težko prebolel ločitev od staršev, kot ljubečega očeta in moža, ki je v življenju skusil marsikatero grenko izkušnjo, in seveda kot nenadkriljivega Modreca v članski vrsti enega najboljših nogometnih klubov vseh časov, katerega pot na vrh pa ni bila vselej gladka in ravna.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 288530944
Avtor: Andrés Iniesta
Cobiss naslov: Umetnik : biografija španskega nogometnega velikana / Andrés Iniesta ; [prevedel Martin Jankovič]
Postavitev: ZGODOVINA biografije drugi
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Tržič : Učila International, 2017 (natisnjeno v EU)
Fizični: 368 str., [8] str. barvnih pril. : ilustr. ; 20 cm