Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

Učitelj in čarovnice

Alejandro Jodorowsky

September 2013

Založnik o knjigi

Duhovno potovanje Alejandra Jodorowskega, opisano v knjigi Učitelj in čarovnice, se začne pri japonskem učitelju zena Eju Takati, ki ga najprej napoti k Leonori Carrington, nadrealistični slikarki in ljubici Maxa Ernsta. Sledijo ji doña Magdalena, ki ga uči duhovne masaže, »tigrica« Irma Serrano mehiška filmska igralka, pevka, producentka in pozneje političarka, ter Reyna D’Assia, hčerka znamenitega duhovnega učitelja G. I. Gurdjieffa.

Spomini Alejandra Jodorowskwega na zenovska doživetja z japonskim učiteljem Takato in s skupino modrih žensk – čarovnic −, ki so pomembno vplivale na njegovo duhovno rast.

“Ne razmišljaj narobe, Alejandro. Izpraznjen um ne pomeni praznega srca. Popolnost se skriva v izpraznjenem umu in polnem srcu … Lahko se osvobodiš zamisli, ne pa čustev. Izprazniti moraš glavo, v srcu pa moraš zbirati in izbirati, dokler ne dosežeš vzvišenega stanja, ki mu praviš sreča.”

Založba Eno – več o knjigi


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 268078336
Avtor: Alejandro Jodorowsky
Cobiss naslov: Učitelj in čarovnice / Alejandro Jodorowsky ; [prevod Edita Fidler ; ilustriral Zoran Pungerčar]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Nova Gorica : Eno, 2013 ([Ljubljana] : Matformat)
Fizični: 233 str. : ilustr. ; 24 cm