Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo

Tvoj nakupovalni voziček

David Bedrač

Maj 2014

Založnik o knjigi

Kozmos, ki ga izmerja pesniška zbirka Tvoj nakupovalni voziček, ima prepoznavno podobo, od zunaj je zamejen, navznoter pa neizčrpen. V ospredje postavlja posebno govorico trgovin in velikih trgovskih središč, teh (ne)prostorov moderne samote, ki pod pretvezo svobode še povečujejo ujetost in nemoč. Napetost, ki jo ustvarja kontrast med velikimi prostori in majhnimi človeškimi telesi, med vsemogočnostjo kapitala in malovrednostjo življenja, se nazadnje izrazi v podobi izgubljenega subjekta – tesnobnega, depresivnega in histerično-impulzivnega. Kar mu v vsem preostane, je odmik v nadrealne svetove, v difuzijski jezikovni kod, ki poteka v vse smeri: med njim in vrečkami, med vrečkami in policami, med policami in izdelki. To je zbirka, ki z ostrino reže v probleme potrošniške družbe in ob tem mimogrede dregne v politično, družbeno in še mnoge druge sfere.

 

“Veš, kar misliš, da je vesolje, je le temna nakupovalna vrečka, in vsi živimo v njenem črnem polivinilu, na katerem utripljejo gratis zvezdice.”


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 272852992
Avtor: David Bedrač
Cobiss naslov: Tvoj nakupovalni voziček / David Bedrač
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Beletrina, 2014
Fizični: 131 str. ; 21 cm