Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

EKONOMIJA IN POSLOVANJE gostinstvo turizem

Turizem v Avstrijskem Primorju
zdravilišča, kopališča in kraške jame (1819-1914)

Petra Kavrečič

Junij 2017

Založnik o knjigi

Pričujoča knjiga je zgodovinska analiza razvoja moderne turistične dejavnosti, ki se pojavi in intenzivneje razvija po industrijski revoluciji in je povezana z ekonomskimi, tehnološkimi ter socialnimi in kulturnimi spremembami, ki so ji sledile.
V ospredju raziskave je bilo območje nekdanje Avstro-ogrske Avstrijsko primorje, kjer so se tekom 19. stoletja na turističnem trgu pojavili različni tipi turizma. Posamezni kraji na tem območju so se pričeli turistično razvijati na podlagi naravnih danosti in privlačnosti, ki so v skladu z novimi medicinskimi in modnimi smernicami postali zanimivi za to razvijajočo se dejavnost. Tako so se v tem prostoru na turističnem trgu ponujale termalne, morske, gorske ter jamske destinacije.

Delo se sposveča analizi razvoja posameznih oblik turizma, to je termalnega, morskega in jamskega, z identifikacijo gospodarskih in drugih dejavnikov, ki so vplivali na turistični razvoj posameznih krajev v obdobju od začetkov modernega turizma do pričetka prve svetovne vojne.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289228544
Avtor: Petra Kavrečič
Cobiss naslov: Turizem v Avstrijskem Primorju : zdravilišča, kopališča in kraške jame (1819-1914) / Petra Kavrečič ; [prevod Janja Zorko]
Postavitev: EKONOMIJA IN POSLOVANJE gostinstvo turizem
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Koper : Založba Univerze na Primorskem, 2017
Fizični: 380 str. : ilustr. ; 24 cm