Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Tu ležim in krvavim

Jenny Jägerfeld

April 2014

Založnik o knjigi

Maja si pri uri kiparjenja z električno žago odreže konico palca. Čeprav se to zgodi po nesreči, nekateri v njeni bližini dvomijo o tem. Vsi so zaskrbljeni, le njena mati, za katero bi si Maja najbolj želela, da bi jo skrbelo, ne kaže kakšne posebne vznemirjenosti. Še več, izkaže se, da je izginila, tako da Majo bolj kot njen poškodovani prst skrbi dejstvo, da ne ve, kje je mama in kaj se z njo dogaja.

Na zabavi, na kateri se znajde nepovabljena, Maja spozna Justina, dvajsetletnika, ki zna z besedami, popravlja stare avtomobile in nosi sprane rožnate kavbojke. V njegovi družbi si dovoli za trenutek pozabiti svoje skrbi. Ko pa kasneje prebere elektronsko sporočilo, ki v resnici sploh ni namenjeno njej, se njena psihična bolečina vrne. Je mnogo hujša kot bolečina v njeni roki in zoper njo ne pomaga prav nobena tableta.

Za roman Tu ležim in krvavim je avtorica prejela prestižno švedsko knjižno nagrado august v kategoriji otroške in mladinske literature.

Založba MIŠ – več o knjigi, preberite odlomek

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 272567296
Avtor: Jenny Jägerfeld
Cobiss naslov: Tu ležim in krvavim / Jenny Jägerfeld ; [prevedla Danni Stražar]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Dob : Miš, 2014 (natisnjeno v Sloveniji)
Fizični: 281 str. ; 24 cm