Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ETNOLOGIJA etnologija Slovenija

Tržič v besedi in sliki
spomini na prvo polovico in sredino 20. stoletja

Bojan Knific

April 2018

Založnik o knjigi

Pripovedi Tržičanov, ki so bili rojeni v letih med obema svetovnima vojnama, drugi viri in fotografije razkrivajo skrivnosti iz načina življenja v Tržiču in okolici v prvi polovici in sredini 20. stoletja. Zabavne, vsakdanje, posebne, iskrive, tragične in drugačne zgodbe okoli tridesetih sogovornikov pričajo o njihovem življenju v otroštvu, šolanju, družinskih odnosih, mestnem utripu, skrbi za zdravje, vojnih usodah, bivanju, praznovanjih, družabnem življenju in preživljanju prostega časa.

Knjiga ni namenjena celostni predstavitvi življenjskega utripa v Tržiču in njegovi okolici, temveč skuša predvsem z zapisanimi pripovedmi ljudi in fotografijami odstreti tančice, ki prekrivajo način življenja Tržičanov v prvi polovici in sredini 20. stoletja. Besedilo temelji na pripovedih starejših sogovornikov, ki so se spominjali življenja v svojih mladih letih.
Pripovedi so razdeljene v poglavja, spremljajo pa jih kratka spremna besedila, ki pričevanja dopolnjujejo in jih umeščajo v širši kontekst.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 293424128
Avtor: Bojan Knific
Cobiss naslov: Tržič v besedi in sliki : spomini na prvo polovico in sredino 20. stoletja / [Bojan Knific ; fotografije arhiv Tržiškega muzeja, zasebni arhivi pripovedovalcev]
Postavitev: ETNOLOGIJA etnologija Slovenija
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Tržič : Tržiški muzej, 2017 ([Ljubljana] : Collegium graphicum)
Fizični: 235 str. : ilustr. ; 25 cm