Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Trpek okus kakijev

Zoya Pirzad

Januar 2015

Založnik o knjigi

Zoya Pirzad, leta 1952 rojena ruskemu očetu in armenski materi, je s priobčenim pisateljevanjem pričela s tremi zbirkami kratkih zgodb. Njen prvi roman (objavo je doživel leta 2001), Ko ugasnem luči, je prejel vrsto nagrad in brž terjal pretočitev v nemški, grški ter turški jezik. Zoya Pirzad sodi med redke iransko-armenske književne ustvarjalke, katerih literarne stvaritve so smelo vstopile v vseširni prostor. Njena zapisana govorica, zamikana v glas tukajšnjega, ponižno ohranja naravo perzijskega jezika, v katerem piše, harmoničnega besednega speva, ki se diči s svojevrstnim naravnim ravnovesjem.

Odlomek

Vsak letni čas, vsako leto življenja je prineslo svoje radosti in opravila. Pozimi so zakurili v kaminih. Gospa je sedla pred enega in vezla izbrane barvne robčke med čakanjem na Prinčevo vrnitev. Zanj je pletla sive, kostanjevo rjave ali mornarsko modre šale, zase nogavice iz kamelje volne, ker jo je zmeraj zeblo v noge. Včasih tudi rokavice in kape za nečake in nečakinje. Ko se je naveličala, je podrezala v ogenj in poslala Ibrahima po drva v lopo na koncu dvorišča. Potem se je vrnila k delu. Pletla je velika trikotna ogrinjala iz lanu za poletje in iz fine volne za zimo.”

Založba Sanje – več o knjigi

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 276954624
Avtor: Zoya Pirzad
Cobiss naslov: Trpek okus kakijev [Elektronski vir] / Zoya Pirzad ; [prevedla Stana Anželj]
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Sanje, 2014
Fizični: 541 str. ; 21 cm