Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

EKONOMIJA IN POSLOVANJE ekonomija

Trajnostni razvoj

Andrej Bertoncelj in drugi

Februar 2016

Založnik o knjigi

Trajnostni razvoj je oblika razvoja in napredka, ki zadovoljuje potrebe sedanjosti, pri tem pa ne ogroža prihodnjih generacij pri zadovoljevanju njihovih potreb. Pomeni odgovoren in uravnotežen dvig materialne, socialne in okoljske blaginje ter prehod od politike odvisnosti k politiki trajnostne (samo)zadostnosti.

Za prehod v gospodarstvo, utemeljeno na znanju, potrebujemo preoblikovanje v smeri inovacijskega in cikličnega gospodarstva ter korenite spremembe pri upravljanju gospodarskih subjektov. Potrebna je celostna preobrazba, za njeno udejanjenje pa (spo)znanje o vlogi in pomenu trajnostnega razvoja za celotno družbo.

Knjiga opozarja na nevarnosti in nevzdržnost sedanjega poslovnega modela, hkrati pa predstavlja sodobno paradigmo razvoja človeške družbe in gospodarskih organizacij, s številnimi primeri iz prakse domačih in tujih gospodarskih družb.

Celovito so predstavljeni soodvisni vidiki trajnostnega razvoja:
• gospodarstva, s trajnostno in donosno rastjo pri vzdržnem toku materialnih dobrin,
• okolja, z razvojem, ki ne uničuje pomembnih oskrbnih in bioloških sistemov planeta,
• družbe, z razvojem, ki omogoča pravično blaginjo in medgeneracijsko pravičnost,
• kulture, z razvojem, ki omogoča medkulturni dialog in raznolikost.

Knjiga je namenjena managerjem, podjetnikom, oblikovalcem politik in širši javnosti, koristila pa bo tudi študentom ekonomskih, poslovno-upravnih in podjetniških fakultet.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278467584
Avtor: Andrej Bertoncelj in drugi
Cobiss naslov: Trajnostni razvoj : ekonomski, družbeni in okoljski vidiki / Andrej Bertoncelj ... [et al.] ; urednik Andrej Bertoncelj
Postavitev: EKONOMIJA IN POSLOVANJE ekonomija
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : IUS Software, GV založba, 2015 (Grosuplje : Grafis Trade)
Fizični: 268 str. : ilustr., tabele ; 24 cm