Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo

Tišine

Brane Senegačnik

Julij 2014

Založnik o knjigi

V Senegačnikovi poeziji je sleherni trenutek poln prihodnosti. V njej so tudi jasni odtisi zvestobe vsemu, kar je svetu ter življenju v njem potrebno, in kar je boleče, če je zaradi brezbrižnosti, lahkomiselnosti ali zaradi triumfa novega barbarstva, ki je od prvotnega surovejše zato, ker za svoje učinkovanje uporablja ves civilizacijski instrumentarij, postalo odsotno. V dobi, ki niha med izpraznjenostjo in ničem, kakršna koli zaveza – zlasti pa ne tovrstna – ni prav nič lahka. Še manj je samoumevna.

Brane Senegačnik je pesnik posvečujoče besede, ki se zaveda svojosti odgovorne svobode duha in njegovega dostojanstva. Kot tak je najgloblje pomene ne samo razkrivajoč, marveč predvsem podarjajoč avtor. V zbirki Tišine najdemo zapisano bistveno vprašanje njegove poezije: »Ne čutiš, da je vse to zate?« Treba je torej odpreti knjigo in zadrhteti z njo.

Iz spremne besede Igorja Grdine

Celjska Mohorjeva družba – več o knjigi


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 271852288
Avtor: Brane Senegačnik
Cobiss naslov: Tišine / Brane Senegačnik ; [spremna beseda Igor Grdina]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Celje : Celjska Mohorjeva družba : Društvo Mohorjeva družba, 2014 (Maribor : Dravski tisk)
Fizični: 84 str. ; 22 cm