Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani

Tik pod nebom

Agata Tomažič

December 2017

Založnik o knjigi

Metod in Ožbej ne bi mogla biti bolj različna: prvi možakar pri šestdesetih, zasedèn v fotelju odgovornega urednika nekoč vplivnega časopisa, drugi tridesetletni novopečeni milijonar iz Silicijeve doline, ki je pomagal raztreščiti Gutenbergovo galaksijo. Toda čeprav je Metod nepovratno zataknjen v preteklosti, Ožbej pa ves čas z enim očesom na zaslonu mobilnika in z mislimi v prihodnosti, se njuni poti, za kateri se zdi, da vodita po vzporednih vesoljih, vendarle stakneta. Bo zagovornik analognega priznal poraz in se umaknil nosilcu digitalnega? Kaj je pomembneje, besede ali bitcoini?

Tik pod nebom je romaneskni prvenec Agate Tomažič, nekdanje novinarke, ki je z zbirko kratkih zgodb Česar ne moreš povedati frizerki (Goga, 2015) suvereno stopila na literarno sceno, leta 2016 pa je izdala potopisno knjigo Zakaj potujete v take dežele?. Njena dela odlikujeta bogat slog in poseben tip včasih precej črnega humorja.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 292573696
Avtor: Agata Tomažič
Cobiss naslov: Tik pod nebom / Agata Tomažič ; [spremna beseda Mojca Pišek]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Novo mesto : Goga, 2017
Fizični: 203 str. ; 21 cm