Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo

Terezija Ávilska

Jean Abiven

Maj 2015

Založnik o knjigi

Terezija Ávilska, duhovna voditeljica in učiteljica, postavlja molitev na osrednje mesto v človekovem odnosu z Bogom. Svetnica je najbolj znana zaradi mističnega življenja. V pričujoči knjigi je opisanih več oblik molitve, ki nas ohranjajo nad tokom življenja. Temelj svetosti je zanjo neomajno zaupanje v Boga, pri tem pa ne pozablja na zdravo presojo in razum. Vse to so cilji, ki se jim bralec lahko približa s pomočjo petnajstdnevnega potovanja. Terezija Ávilska je zvesta spremljevalka vsakomur, ki želi poglobiti duhovno življenje.
Karmeličanka, redovnica iz 16. stoletja in cerkvena učiteljica, je bila deležna velikih nasprotovanj, ko je ponovno uveljavila prvotno karmelsko pravilo in navodila glede uboštva, spokornosti in zbranosti v tišini. S sv. Janezom od Križa je postala vplivna duhovna voditeljica. Zapustila nam je klasične spise, med drugimi Pot popolnosti in Notranji grad, ki sta njeni najpopolnejši deli o molitvi in premišljevanju.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278799104
Avtor: Jean Abiven
Cobiss naslov: Terezija Ávilska / Jean Abiven ; [prevedla Lucija Rifel]
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Novi svet, 2015 ([Medvode] : Pleško)
Fizični: 111 str. ; 20 cm