Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani

Temne sile Britanije

Simon Scarrow

Oktober 2016

Založnik o knjigi

Rimska Britanija, 52. n. št.

Zahodna plemena, ki jih v sovraštvu do Rima podžigajo fanatični verski voditelji druidi, se pripravljajo na spopad. Toda ali bodo kos disciplini in pogumu legionarjev?

Centurion Makro, ki je bil ranjen v manjšem spopadu, ostane v trdnjavi kot poveljnik, medtem ko prefekt Kato vodi prodor globoko v gore. Katova misija: uničiti druidsko oporišče in s tem utrditi triumf Rima nad domačini. Toda zima je pred vrati in pot do otoka Mona je v ledenem dežju in snežnih viharjih skorajda neprehodna, rimske čete pa nenehno ovirajo še napadi domačinov, ki jim za nobeno ceno niso pripravljeni prepustiti svojega ozemlja.

Ko izvidnica poroča Makru, da so vasi v okolici utrdbe vedno bolj prazne, se v mislih tega prekaljenega vojaka porodi strašen sum. Je namestnik guvernerja legat Kvintat podcenjeval sovražnika, so njegovo vojaško presojo spodkopale ambicije? Če ima sovražnik premeten in smrtonosen načrt, bodo ceno plačali Kato in njegovi možje.
.
.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 286088448
Avtor: Simon Scarrow
Cobiss naslov: Temne sile Britanije / Simon Scarrow ; [prevedla Maja Lihtenvalner]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Tržič : Učila International, 2016 (natisnjeno v EU)
Fizični: 405 str. : zvd. ; 20 cm