Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KMETIJSTVO poljedelstvo

Temelji biološkodinamičnega gospodarjenja

Maria Thun

Maj 2015

Založnik o knjigi

Knjiga je zapis predavanj antropozofinje Marije Thun, raziskovalke vpliva kozmičnih ritmov na rastlinsko rast, ki jih je imela v Sloveniji v letu 1990 pa tudi v letih za tem.
Predstavlja Steinerjevo zapuščino na področju t.im. biološkodinamičnega kmetovanja in svoje delo, ki ga je, tako spodbujena, posvetila raziskovanju Steinerjevih trditev. Predstavlja metodo, s katero vrtičkar in kmet popolnoma neodvisno lahko ohranja plodnost zemlje, zdravje in kaljivost kulturnih rastlin, ki jih kulitvira in si, neodvisen od trgovine, pridela hrano, ki ohranja in gradi zdravje človeka.
Biološko-dinamična metoda je najodličneši način pridelovanja zdrave hrane na svetu. Pridelovanja živil, ki nam dajejo zdravje in veselje do življenja ter obenem ohranjajo našo zemljo plodno, da bo ta lahko preživljala tudi naše vnuke, pa se moramo najprej naučiti. Za to potrebujemo nasvete in ustrezno strokovno literaturo. Poleg rednega vsakoletnega Setvenega koledarja (nanj se lahko tudi abonirate), ki je pomemben vodnik pri vsakem delu z živo naravo, izdajamo tudi strokovno literaturo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278266880
Avtor: Maria Thun
Cobiss naslov:
Postavitev: KMETIJSTVO poljedelstvo
Jezik:
Leto:
Založništvo:
Fizični: