Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST biografski romani

Telo iz črk
roman o Almi

Milan Dekleva

Marec 2016

Založnik o knjigi

Kratki roman Telo iz črk je navdahnjen z osebnostjo Alme Karlin (1889–1950) in njeno komaj verjetno življenjsko zgodbo. V njem se prepletajo strast do pisanja, ljubezen in duhovno potovanje v teozofijo. Roman je razdeljen na tri dele, ki se osredotočajo na dramatične prelomnice v Alminem življenju: leta od 1910 do prve svetovne vojne (London, Kristianija), začetek potovanja po svetu (1920, Genova, Arequipa) in čas po vrnitvi domov (1932 do 1944, od srečanja z Gamelinovo do odhoda v partizane).

Kljub nekaterim trdnim zgodovinskim sidriščem pripovedovalca vodita domišljija in intuicija, s katerima izrisuje portret drzne, pogumne in nadarjene junakinje v spopadu z naraščajočo brutalnostjo prejšnjega stoletja. Žlahten roman o žlahtni ženski in njeni bridki usodi.

Milan Dekleva (1946) je eden najbolj cenjenih slovenskih pesnikov in prozaistov, dobitnik Prešernove nagrade 2006 in nagrade kresnik za roman Zmagoslavje podgan (Cankarjeva založba, 2005).


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 279803648
Avtor: Milan Dekleva
Cobiss naslov: Telo iz črk : roman o Almi / Milan Dekleva ; [ilustracije Anja Šlibar]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST biografski romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2015 ([Ljubljana] : Formatisk)
Fizični: 181 str. : ilustr. ; 21 cm