Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi

Telefonski klici

Roberto Bolaño

Maj 2013

Založnik o knjigi

Hemingway je kratko zgodbo primerjal z ledeno goro: kar je vidno, je vedno manjše od tistega, kar je skrito pod vodo. Kratke zgodbe kultnega čilskega pisatelja Roberta Bolaña so mogočni literarni icebergi. Njegove zgodbe so otipljive, težke in trdne, obenem pa se v njihovi srži pretakajo skrivnostne sile, ki v mnogoterih podobah odsevajo na površini. Zgodbe ustvarjajo resničnost. Bolañova literatura izgovarja resnico.

Kdo so osrednji liki zgodb v Telefonskih klicih? Izseljeni argentinski pisatelj Sensini, ki mlajšega pisateljskega kolega uvede v pustolovščino pobiranja denarnih nagrad na literarnih natečajih. Joanna Silvestri, nekdanja diva porno filma. Henri Simon Leprince, tretjerazredni pisateljček, in njegove dogodivščine v burnih časih druge svetovne vojne. William Burns, prostodušni Kalifornijec, ki se zaplete v ljubezenski trikotnik in v nesmiseln umor. In še drugi. Skupaj štirinajst zgodb, ki dokazujejo neprimerljivo nadarjenost in razumsko ostrino pisatelja, ki je s svojim pisanjem razbijal stereotipe in postavljal temelje novi literaturi.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 265080320
Avtor: Roberto Bolaño
Cobiss naslov: Telefonski klici / Roberto Bolaño ; prevedla Veronika Rot
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Ljubljana : Študentska založba, 2013
Fizični: 215 str. ; 22 cm