Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SOCIOLOGIJA splošno

Tek na mestu

Renata Salecl

Junij 2017

Založnik o knjigi

Čeprav je posameznik tako na delovnem mestu kot v zasebnem življenju nenehno pod pritiskom, da teče bolje in hitreje kot drugi, se zdi, da kot družba tečemo na mestu.
Pričujoča knjiga s številnimi zgodbami iz vsakdanjosti ponazarja, kako ideologija neoliberalizma vpliva na naše življenje: povečuje tesnobo, sproža nove psihološke simptome in paradokse, spreminja naš pogled na delo, etiko, ljubezen, starševstvo, genetiko in prihodnost.
Renata Salecl v Teku na mestu z veliko občutljivostjo zaznava in opisuje nove pojave in spremembe v sodobni stvarnosti. Njene pronicljive analize pa pomagajo razumeti, kako deluje ta svet.

Dr. Renata Salecl je filozofinja in sociologinja. Je redna profesorica in znanstvena svetnica, zaposlena na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Kot gostujoča profesorica predava na Cardozo School of Law, New York, ter na School of Law, Birkbeck College, University of London.
V preteklosti je med drugim predavala tudi na Cornell University, University of Michigan, Duke University, New School University ter Humbold Universität v Berlinu.
Bila je tudi članica Znanstvenega kolegija v Berlinu. Njene knjige so prevedene v petnajst različnih jezikov.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289804544
Avtor: Renata Salecl
Cobiss naslov: Tek na mestu / Renata Salecl
Postavitev: SOCIOLOGIJA splošno
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2017 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 221 str. ; 21 cm