Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani

Svetilnik

Vanja Pegan

Marec 2016

Odlomek iz knjige

Veke so postajale težke in slutil je, da bo kmalu zaspal. Želel si je užiti še malo miru in dobrega vzdušja, ki sta vladala na svetilniku. Čeprav je bil ponosen na to, da je bil del ekipe, da je tudi sam prispeval delež v klubski dnev­nik, je bil zanj svetilnik še nekaj drugega, del še neke povsem druge zgodbe.

In ravno ko je zaprl oči, ko je začutil, da ga odnaša, je zaslišal, kako je na zunanjo ograjo svetilniške ploščadi priletela vrv. Potem jo je nekdo potegnil in sidrce se je zataknilo ob železen stebriček.

 

Pisatelj Vanja Pegan je poet morja in obmorskega prostora. V pričujočem romanu niza spomine na svoje življenje v rojstnem Piranu, tako da ustvari tok dogodkov in minevajoči mimohod ljudi pod okriljem stalnosti znamenitega svetilnika na piranski Punti. Prav to pripovedno tkanje mu omogoča, da ustvari trajen knjižni spomenik duši svojega mesta, ki jo oživljata valovanje morja in valovanje človeških življenj.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 282168576
Avtor: Vanja Pegan
Cobiss naslov: Svetilnik : [roman v podobah] / Vanja Pegan ; [spremno besedo napisala Lucija Stepančič]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Društvo 2000, 2015 ([s. l.] : Degraf)
Fizični: 173 str. ; 20 cm