Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

NOVICE časniki

Svet kapitala

Marec 2015

O časopisu

Nova priloga Dela je prvič izšla 27. marca, sedaj pa bo izhajala vsak zadnji petek v mesecu. Posveča se analizam in dogodkom s finančnega in gospodarskega področja tako v Sloveniji kot po svetu. Prilogo ureja Veselin Stojanov, dolgoletni novinar Dela.

V prvi številki pišejo o razlogih, zakaj banke denar raje vlagajo v državne obveznice, kot da bi s pomočjo posojil pomagale podjetjem pri njihovem okrevanju po večletni recesiji.
Druga velika tema, ki se ji posvečajo, je grška kriza in njeno reševanje. O tem je za Svet kapitala spregovoril izvršni direktor in glavni ekonomist Evropskega političnega centra iz Bruslja Fabian Zuleeg, svojo kolumno v prilogi pa je tej temi posvetil tudi nekdanji slovenski finančni minister in guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari. Zdajšnji guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec pa je v intervjuju govoril o razmerah v bančništvu. Kot je o vsebini prvi številke priloge še zapisal njen urednik Veselin Stojanov, v njej pišejo tudi o oblikovanju konkurenčne banke Svetovni banki in Mednarodnemu denarnemu skladu, ki nastaja okoli kitajske banke AIIB in na katero v Washingtonu gledajo z nelagodjem in nezaupanjem.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278659072
Avtor:
Cobiss naslov: Svet kapitala
Postavitev: NOVICE časniki
Jezik: slovenski
Leto: 2015 -
Založništvo: Ljubljana : Delo, 2015-
Fizični: 41 cm