Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

POLITIKA IN VOJNE VEDE vojne veščine

Strategemi
Antične vojne ukane

Sekst Julij Frontin

Julij 2014

Založnik o knjigi

Priročnik s preko petsto anekdot o zvijačah grških, rimskih, kartažanskih in drugih antičnih vojskovodij, približa bralcu več kot petnajst stoletij trajajočo antično dobo – nemirni svet stare Grčije, helenističnih držav in rimskega imperija, zapleten v nenehne vojne spopade na kopnem in morjih. Razporejene v štiri skupine, posegajo zvijače od priprav na vojno, vojne pohode in bitke, obleganja in obrambo mest do, vprašanj morale in vesti vojskovodij.
Skoraj tisoč štiristo let izgubljeno je bilo Frontinovo delo ponovno odkrito v petnajstem stoletju in je, sodeč po številnih ohranjenih prepisih, navkljub velikim spremembam v vojskovanju, ohranilo popularnost globoko v naslednja stoletja.

Frontin v predgovoru razloži, da so ga k pisanju strategemov obvezale dolgoletne vojaške izkušnje in preučevanje teorije vojskovanja s ciljem, da bi rimske poveljnike oskrbel z bistroumnimi in preizkušenimi primeri zvijač s preverjenim učinkom tako tedanjih kot nekdanjih vojskovodij ter spodbudil k načrtovanju lastnih ukan, zvijač in prevar. Priročnik pospremi z navedkom, naj bralec v knjigi ne pričakuje širokih in gostobesednih razlag, saj bojujoči potrebuje pomoč hitro!

 

 

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274082304
Avtor: Sekst Julij Frontin
Cobiss naslov:
Postavitev: POLITIKA IN VOJNE VEDE vojne veščine
Jezik:
Leto:
Založništvo:
Fizični: