Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SOCIOLOGIJA statistika

Statistika
zelo kratek uvod

David J. Hand

Avgust 2015

Založnik o knjigi

Sodobna statistika se zelo razlikuje od suhoparne in zaprašene discipline, kot si jo običajno predstavljamo. To je v resnici vznemirljiv predmet, ki s poglobljeno teorijo in zmogljivimi programskimi orodji osvetljuje skoraj vsak vidik naših življenj – od astronomije do medicinskih raziskav, od sociologije do strankarskih politik in velikih podjetij.
Ta kratek uvod, namenjen bralcem brez predhodnega matematičnega znanja, razišče in razloži, kako statistika deluje, kako se uporablja in kako se jo lahko naučimo razvozlati in razumeti.

David J. Hand je profesor statistike na univerzi Imperial College v Londonu, kjer je predstojnik Katedre za statistiko na Oddelku za matematiko. Za svoje raziskave je prejel več nagrad in priznanj. Poleg tega deluje tudi kot svetovalec številnih organizacij, vključno z vladami, bankami, farmacevtskimi družbami, proizvodno industrijo in ponudniki zdravstvenih storitev.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 280393472
Avtor: David J. Hand
Cobiss naslov: Statistika : zelo kratek uvod / David J. Hand ; [prevedla Maja Žorga Dulmin]
Postavitev: SOCIOLOGIJA statistika
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: V Ljubljani : Krtina, 2015
Fizični: 137 str. : grafi ; 18 cm