Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo

Sramežljivka

Erna Svet

April 2015

Založnik o knjigi

Pesniška zbirka Sramežljivka je zgodba o ljubezni in sreči. In sicer o tisti sreči, ki se razrašča počasi, skupaj z življenjskimi izkušnjami. Prvoosebna junakinja, ki jo spoznamo, ko šele dobro zajadra v puberteto, je po naravi sramežljiva in polna dvomov sama vase, a se kljub temu ne boji slediti svojim »skromnim« ambicijam, s katerimi se lahko poistoveti vsak od nas: želi biti srečna.
Sramežljivka nudi bralcu čudovit prikaz življenja od mladosti do starosti iz perspektive dekleta in ženske, ki se zaveda svojih strasti, teženj in strahov, a ima to srečo, da se njeno življenje na najpomembnejših življenjskih prelomnicah zasuka v »pravo« smer. Poleg »epske« fabule lahko občudujemo tudi posamezne »lirične« dele, med katerimi najdemo pravcate bisere in dragulje. Ti bralca ganejo, osupnejo in ga s svojo iskrenostjo in lepoto navdahnejo z upanjem.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 277391360
Avtor: Erna Svet
Cobiss naslov: Sramežljivka / Erna Svet
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Maribor : Ved, 2015
Fizični: 112 str. ; 21 cm