Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Solna pot

Jane Johnson

Oktober 2013

Založnik o knjigi

»Draga moja Isabelle, na podstrešju boš našla škatlo s svojim imenom.«

Ko Isabellin oče, znameniti arheolog, umre, ji zapusti še zadnjo uganko: skrivnostni afriški amulet. Ampak kaj v resnici predstavlja? In zakaj ga je zapustil prav njej? Isabelle se v hipu odloči, da bo odpotovala v Maroko in prišla resnici do dna.

Ko v nesreči, ki poškoduje amulet (in razkrije še več njegovih skrivnosti), skoraj izgubi življenje, spozna, da mora biti previdna. Toda ko ji njen rešitelj Taib, ki pozna peščene sipine in puščavska ljudstva, ponudi svojo pomoč pri odkrivanju amuletovega izvora, se ne more upreti želji, da bi odkrila celotno zgodbo o legendarni tuareški kraljici Tin Hinan in njeni potomki Marijati.

Z leti in prek vročega, spremenljivega peska, po katerem poteka solna pot, se zgodbi o Isabelle in Taibu ter Marijati in njenem ljubimcu prepleteta z zgodbo o izgubljenem amuletu.

Solna pot Jane Johnson je čarobna zgodovinska pustolovščina, ki poveže nadvse nenavadne ljudi v epskem popotovanju, ki traja več desetletij in se razprostira prek vročega, spremenljivega maroškega peska.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 275467264
Avtor: Jane Johnson
Cobiss naslov: Solna pot / Jane Johnson ; [prevedla Mateja Maligoj]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Tržič : Učila International, 2014 (natisnjeno v EU)
Fizični: 431 str. ; 20 cm