Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

GEOGRAFIJA Slovenija vodniki

Slovenija v objemu
Izletniški vodnik

Dario Cortese

Avgust 2016

Založnik o knjigi

Slovenija v objemu je izletniški vodnik, v katerem nas avtor popelje na 36 izbranih ciljev po Sloveniji in zamejstvu Hrvaške, Italije in Avstrije. Lahko dosegljive ravninske in srednjegorske izletniške potepe premagujemo brez težav, na njih pa spoznavamo veliko novega, za marsikoga tudi še neznanega. Domala vsi opisani izleti so primerni za vso družino. Nekaj več organizacije in potovalne logistike pri tem zahteva le peščica predlaganih dvodnevnih izletov, kar pa se nam na cilju bogato obrestuje.

• 36 izbranih izletov
• nazorni opisi poti
• izrisi poti z zemljevidom
• več kot 80 fotografij
• koristni namigi, napotki in naslovi

Dario Cortese je diplomirani inženir agronomije, sicer pa samostojni publicist, predavatelj in že vrsto let organizator številnih delavnic v naravi, na katerih predstavlja in obuja uporabo naravne, lahko bi rekli kar »divje«, hrane. Je tudi ploden avtor številnih priročnikov o naravni hrani ter o privlačnih popotniških potepanjih po Sloveniji in zunaj njenih meja. Njegovo ustvarjalno delo, ki ga zaznamujejo tako številne objave v časopisih in revijah kakor tudi knjižne izdaje, presega klišejsko obravnavane tematike, s katero se vsakič znova vrača k človeku in naravi.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 284560896
Avtor: Dario Cortese
Cobiss naslov: Slovenija v objemu : izletniški vodnik / [besedilo in fotografije] Dario Cortese
Postavitev: GEOGRAFIJA Slovenija vodniki
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2016 (Nova Gorica : Grafika Soča)
Fizični: 159 str. : ilustr., zvd. ; 25 cm